Advert
Advert
Advert

Suud 5 bin hacıyı Mekke’de gizlice defnetti

İran Hacc Kurumu Başkanı Said Evhadi yaptığı açıklamada Suudi Arabistan’ın Mina Faciasında hayatını kaybeden 5 bin hacıyı Mekke’nin Makberetu’l Şuheda mezarlığına defnettiğini söyledi.

Suud 5 bin hacıyı Mekke’de gizlice defnetti
Suud 5 bin hacıyı Mekke’de gizlice defnetti admin
Ramazan Bursa/ Tahran

Suudi Arabistan’dan döndükten sonra basın açıklaması yapan İran Hacc Kurumu Başkanı Said Evhadi çarpıcı bilgiler paylaştı.

Hacc Kurumu Başkanı Said Evhadi, Mina Faiasınd ahayatını kaybeden 5 bin hacının Suudi Arabistan yetkilileri tarafından Mekke’nin Makberetu’l Şuheda mezarlığına defnettiğini söyledi.

Suudi Arabistan yetkilileriyle birçok kez toplantı yaptıklarını ve bu toplantılarda bazı itiraflarda bulunduklarını söyleyen Said Evhadi; "Suudlu yetkilierle yaptığımız ortak toplantılarda, Mina'da hayatını kaybedenlerin sayısının 6 bini geçtiğini itiraf ettiler" dedi.

Mina Faciası yaşandıktan sonra hayatını kaybeden hacıların vatandaşı oldukları ülkelere haber verilmeden Suud yönetimi tarafından defnedildiğini söyleyen Said Evhadi; "İran'a bilgi verilmeden 29 hacı Mekke'de defnedildi. Bunların isimleri ve defnedildikleri yer biliniyor" şeklinde konuştu.

Hala 36 hacıarının kayıp olduğunu sözlerine ekleyen Said Evhadi, hacıları bulma çalışmaları bir komisyon tarafından devam ettiğini ifade etti.

Mina Faciasının yaşandığı ilk günlerde “Hayatını kaybeden İranı hacıların teslim edilmesinde Suudun görevini yapmaması ve hacılara saygısızlık yapıldığı takdirde İran’ın cevabının sert olacağını” ifade eden İran islam İnkilabı Rehberi Ayetullah Hamanei, İran Hac Kurumu yöneticilerini kabul ettiği görüşmede; “Anlaşılan bu facia Suudilerin kusuru yüzünden meydana gelmiştir. Bu facia siyasi bir konu değil, konu hac vazifesini yerine getirirken binlerce müslümanın ihram elbisesinde hayatını kaybetmesidir. Söz konusu olay kararlılıkla araştırılmalıdır” dedi.

Konuşmasında 7 bin kişinin Mina’da hayatını kaybettiğinin altını çizen Ayetullah Hamanei; “Mina’daki facidan sonra İslam ülkeleri birlik ve beraberlik içerisinde bu faciaya karşı seslerini yükseltmeliydi. Maalesef İran İslam Cumhuriyeti dışında hiçbir ülkeden itiraz sesi duyulmadı” şeklinde knuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!