Advert
Advert
Advert

Rize'de İlköğretim Haftası kutlandı

Öğrenciler ve öğretmenler üç ay süren yaz tatilinin ardından 28 Eylül 2015 Pazartesi günü, 17 Haziran 2016'ya kadar sürecek yeni eğitim-öğretim yılı maratonuna başladı.

Rize'de İlköğretim Haftası kutlandı
Rize'de İlköğretim Haftası kutlandı admin

2015-2016 öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlama programı Rize Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı'nın önünde yapılan çelenk sunma töreninin ardından Doğuş Çay İlkokulu'nda devam etti.

Reşadiye Mahallesi'ndeki Doğuş Çay İlkokulu'nda düzenlenen programa, Vali Vekili Mehmet Kurt, Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Araçları ve Yayınları Daire Başkanı Ercan Şen, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda İlköğretim Haftası'nın anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Daha sonra okulun 4. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan öğrencilere 'Hoş geldiniz' diyerek çiçek verdi.

OKULLAR YENİ DÖNEME HAZIR Rize İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında, yeni eğitim öğretim yılında daha başarılı bir sezon geçirmek istediklerini ve bunun için çok çalışacaklarını kaydetti.

Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi ile eğitimin Rize'nin gündemine oturduğunu ifade eden Durmuş, "Bizlere emanet edilen yavrularımızı yetiştirmek, geleceğe hazırlamak, bilginin kaynağına ulaşmakta yol göstermek, ülkesine aidiyet duygusunu hissettirmek noktasında var gücümüzle gayret göstereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Yeni eğitim sezonun tüm eğitim camiasına hayırlı uğurlu olmasını dileyen Durmuş, "Okullarımızdaki bakım ve onarım çalışmalarımızı da tamamlayarak öğretmen ve öğrencilerimizin hijyeni ve daha güzel ortamlarda eğitim öğretimlerini sürdürebilmeleri için yaz dönemin de gerekli hazırlıklar yapıldı. Okullarımız yeni öğretim yılına hazır hale getirildi. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına başarılar diliyor, eğitim-öğretim yılının verimli geçmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

ÖĞRETMENLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR Öğrencilerin, eğitim-öğretim sürecine katılmalarında en önemli görevin öğretmenlere düştüğünü vurgulayan Rize Milletvekili Hasan Karal da, "Öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Bu nedenle öğretmenlik, en onurlu mesleklerden biridir. Her türlü güzel çalışmaları için öğretmenlerimize, teşekkür ediyorum. İnsana harcanan emekler hiçbir zaman boşa gitmemiştir. Bu duygularla, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ülkemiz için başarı ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

HEYECANLARINI PAYLAŞIYORUZ Yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın sevinci ve heyecanı içerisinde olduklarını ifade eden Vali Vekili Mehmet Kurt ise, "Yeni bir eğitim öğretim döneminde daha geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli çocuklarımızın ve gençlerimizin yeni başarılara doğru koşmalarının heyecanını hep birlikte yaşıyor ve paylaşıyoruz. Rize'de eğitim seviyesinin daha yukarılara çıkartılması için Valilik olarak elimizden gelen gayreti bundan sonra da göstereceğiz" dedi.

OKULLARI SAHİPLENMELİYİZ Hep birlikte öğrencilerin ellerinden tutarak ve sevgi göstererek topluma kazandırmanın önemine vurgu yapan Vali Vekili Kurt, "Velilerimizin çocuklarıyla daha yakından ilgilenmelerinin, okulu ve öğretmenleri ile sürekli ilişki içinde olup eğitim sürecinde bizzat yer almalarının, okulları sahiplenmelerinin çok yararlı sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Biz hiçbir zaman durumumuzu yeterli görmeyeceğiz ve eğitimde sürekli bir gelişim için ortak akılda buluşarak eğitim kalitemizi arttıracağız" dedi.

İÇİNDEN RENK AKAN EĞİTİM YOLCULUĞU RENK Projesi 'nin ilin eğitimine büyük katkılar yapacağını düşündüğünü belirten Vali Vekili Kurt, "Rize'de eğitim-öğretimin niteliğini artırmak için yapılacak olan çalışmaları planlamak, eğitimle ilgili sorunlar ve çözüm önerilerini değerlendirmek, eğitim-öğretim alanında yapılacak olan çalışmalara ışık tutmak, eğitimin niteliği ile ilgili gelişme ve değişmelere ilişkin durum tespiti yapmak, eğitim-öğretimin niteliğini olumsuz etkileyen, eksikliklerini gidermeye yönelik öneriler geliştirmek amacıyla 'Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi'(RENK) bu yılda hız kesmeden devam edecektir" dedi.

MEB'in çalışma takvimine göre, 28 Eylül 2015 tarihinde başlayan birinci kanaat dönemi 22 Ocak 2016 Cuma günü sona erecek. Yarı yıl tatili, 25 Ocak-5 Şubat 2016'da yapılacak. İkinci kanaat dönemi, 8 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 17 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı ise 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!