Advert
Advert
Advert

Rize'de sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Halk Sağlığı Haftası" etkinlikleri kapsamında sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.

Rize'de sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi
Rize'de sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi admin

Rize Sahil Yürüyüş Parkuru'nda düzenlenen yürüyüş etkinliğinin ardından açılan stantta vatandaşlara ücretsiz karbonmonoksit ölçümü yapıldı. Değerleri yüksek çıkan ve sigara bağımlısı vatandaşlar, KETEM Sigara Bırakma Polikliniğine yönlendirildi. Ayrıca açılan stantta halk sağlığı müdürlüğü faaliyetleri anlatılarak, halk sağlığı ile ilgili bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Rize Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tepe, hem yaşam kalitesini yükseltmek hem de hastalıkları oluşmadan önce önlemek için halk sağlığına yönelik koruyucu sağlık hizmetleri artırılarak sürdürülmesi için sağlıklı yaşam yürüyüşlerini düzenlediklerini belirterek, şunları kaydetti: "Sağlığın korunması ve geliştirilmesi için koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında; fiziksel aktivitenin önemi, yeterli ve dengeli beslenme, şişmanlık ve şişmanlığın oluşturduğu riskler, bunlarla ilgili doğru alışkanlıklar kazanılmasının sağlanması, kanser taramaları, tütün ve tütün ürünlerinin zararları ve anne sütünün önemi hakkında toplum bilincinin oluşturulması amacıyla bu yürüyüşü düzenledik"

Tepe, "İlimizde hem yaşam kalitesini yükseltmek hem de hastalıkları oluşmadan önce önlemek için Halk Sağlığına yönelik koruyucu sağlık çalışmaları artarak sürdürülmektedir. Sağlık hizmetleri ve halk sağlığı çalışmaları; etkisi uzun vadelerde ortaya çıkan, sabır gerektiren, uzun soluklu çalışmaları içerir. Bu uzun soluklu yolda Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak çalışmalarımızı büyük bir özveriyle sürdürmekteyiz. Bu yolda birlikte ilerlediğimiz tüm vatandaşlarımıza sağlık dolu günler diliyoruz" diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!