Advert
Advert
Advert

HDP'nin Rize Adayının mekanına saldırı düzenlendi

7 Haziran seçimlerinde Rize'den HDP milletvekili adayı olan Selda Karafazlı'nın babası Gençağa Karafazlı'ya ait kafe saldırıya uğradı.

HDP'nin Rize Adayının mekanına saldırı düzenlendi
HDP'nin Rize Adayının mekanına saldırı düzenlendi admin

Rize'de bir grup facebook sayfasından örgütlenerek Atatürk meydanında toplanma çağrısı yaptı. Grup paylaşımlarında HDP Rize milletvekili adayı olan Selda Karafazlı'nın babası Gençağa Karafazlı ile birlikte işlettiği (GENÇAĞA) adlı kafenin yakılıp yıkılması için akşam toplanacaklarını duyurdu.

Toplanan grup HDP'den Milletvekili adayı olan Selda Karafazlı'nın Rize merkez sahil dolgu sahasında işlettiği GENÇAĞA adlı kafenin yakılması ve yıkılması çağrısı yaptı. Bunun üzerine kafe etrafında polis güvenlik tedbirlerini artırdı. Sabaha karşı 4 sularında M.U (24) adlı şahıs elinde bir bidon dolusu benzinle Karafazlı'nın işlettiği kafenin kapısına geldi. Olayı fark eden nöbetçi polis memurları saldırganı gözaltına aldı. Saldırgan, kendisini kimsenin kışkırtmadığını sarhoş olup böyle bir eylemi tek başına gerçekleştirmek istediğini belirtti.

Olay sonrası ifadesine başvurulan işletme sahibi Gençağa Karafazlı saldırganın ailesini tanıdığını, saldırının arkasında başka güçlerin olduğunu kızı Selda Karafazlı'nın HDP'den aday olduktan sonra yüzlerce tehdit aldığını son olarak asker ve polislerin öldürülmesi ile bu tehditlerin daha da arttığını, sanal medya üzerinden her gün yüzlerce tehdit almaya devam ettiklerini belirtti. Karafazlı saldırgandan davacı oldu.

KAFEYE SALDIRDILAR

Birkaç gündür sosyal medya üzerinden örgütlenen grup akşam saatlerinde slogan atarak, Karafazlı ailesine ait kafeye doğru yürüyüşe geçti. Burada yaşanan arbedede Selda Karafazlı'nın annesi olan HDP İl Eş Başkanı Günay Karafazlı'nın hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

Grupla Karafazlı ailesinin arasına giren polisler kafeyi kilitledi. Aile içerde kalırken, grup yaklaşık yarım saat boyunca slogan atarak kafeye Türk Bayrağı astı. Polisin kafe önündeki bekleyişi sürerken, grup dağıldı.

"HUKUKSAL SÜREÇ BAŞLATIYORUM"

7 Haziran seçimlerinde HDP Rize milletvekili adayı olduktan sonra bir grup akrabasından tepki gören ardından linç kampanyası ile karşı karşıya kalan, tüm tehditlere rağmen istifa etmeyerek aday olan Selda Karafazlı, yeniden başlatılan linç kampanyasına karşı hukuksal süreç başlatacağını açıkladı.

1 Kasım'da HDP'den aday olmak için İstanbul ilinden aday adaylığı için geçen hafta başvuran ve Rize'de babasına ait iş yerini çalıştıran Selda Karafazlı yaşananlar karşısında "susmak olmaz" diyerek şunları söyledi: "Ben Rize'den HDP adayı oldum linç kampanyasıyla karşı karşıya kaldım. Şimdi yeniden aday olmak için İstanbul ilinden aday adaylık başvurusu yaptım. İstanbul'u tercih etmemin nedeni bu ilde Karadeniz insanının çok olması ve pratik anlamda Karadeniz'den mücadele eden ve onların sorunlarını mecliste sahip çıkacak birisinin olması. İstanbul ilinden başvurmamın bölgedeki bir grup ırkçı tarafından yine hazmedilmediğini gördüm. Hemen aleyhimde linç kampanyaları başlatıldı. Asker ve polislerin yaşamlarını yitirmesi sonrası yapılan eylemlerin ölümlere tepki değil 'yeni ölümleri nasıl yaratırız'a dönüştüğünü görüyoruz. Her gün iş yerimizi yakıp yıkma emirleri ve çağrıları var. Bu çağrıları yapanların MHP ve ülkücüler olduğunu sanmıyorum. Bunlar başka güçler tarafından organize ediliyorlar. Her gün şehir içi minibüslerini kimlerin sokağa çıkartarak sözde terörü lanetlediğini ancak terör estirenlerin kimler olduğunu devletin yetkilileri herhalde biliyordur. Bugün akşam 9'da yeni bir konvoy ve işletmemizin önü polis kordonuyla koruma altında birçok ınsan işletmeye korkudan gelemiyor. Burada kazancımızın PKK'ya gittiği propogandası yapılıyor ve ınsanları korkutuyorlar. Herkes tedirgin. Garsonlarımız tehdit ediliyor, iş bırakıyor, ailece işletmecilik yapmak zorunda kalıyoruz. Umarım barış havası kısa sürede tüm ülkede yaygınlaşır toplum nefes alır. Halk korku ve endişe içerisinde. Rize'yi birileri ısrarla kaşıyor ve bunu da benim üzerimden yapıyorlar. Her ne olursa olsun ben adaylığımı geri çekmeyeceğim"

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!