Advert
Advert
Advert

Çamlıhemşin'deki gerginliğin nedeni ortaya çıktı

Rize’de yaylada yaşanan olayların gerçek yüzü ortaya çıktı: Jandarma köylülere küfür ve hakaret etmiş, silah doğrultmuş, tokat atmış, tartaklamış.

Çamlıhemşin'deki gerginliğin nedeni ortaya çıktı
Çamlıhemşin'deki gerginliğin nedeni ortaya çıktı admin

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Topluca Köylülerinin Ardeşen ilçe Jandarma ekipleri ile yaşadığı arbedenin nedeni ortaya çıktı. Köylülere bazı Jandarma görevlilerinin ağır küfür ve hakaret ettiği, silah doğrulttuğu ‘yaklaşanı vururum’ dediği, yaşlı kadın ve erkekleri tartaklandı, bir gencin ise tartaklanan babasını jandarmadan korumaya çalışırken tokatlandığı anlaşıldı. Bunca olayla birlikte sabrı taşan köylülerin Vali Ersin Yazıcı’nın gönderdiği “yolu yapacağız, kimse önümüze çıkmasın” mesajı ile iyice çileden çıktığı öğrenildi.

Çamlıhemşin İlçesi Eğrisu yaylası mevkiinde önceki gün 70 yıllık tartışmalı yaylada Valiliğin yol güzergahını değiştirmesi nedeniyle toplanan Topluca Köylüleri iş makinesinin çalışmasına engel olmak istedi. Gün boyu yaylada bekleyen vatandaşlarla Ardeşen İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan gelen Yüzbaşı nezaretindeki ekip arasında sık sık tartışma yaşandı.

ASKERDEN KÖYLÜLERE AĞIR KÜFÜR VE HAKARET

Köylülerin neden yol güzergahının değiştirildiğini ve çalışma izni olup olmadığını sorduğu Yüzbaşının köylülere çıkışması dikkat çekti. Yüzbaşı “yaylaya robokopları getiririz” söylemleri ile ilk tartışmanın fitilini ateşledi. Gün boyu yaşanan tartışmaların bir diğerinde ise Ardeşen İlçe Jandarma’da görevli bir astsubayın ağır küfürler savurduğu bir köylüye “…..çocuğu” dediği ardından “Siz PKK’lımısınız” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Olaydan sonra üzüntü duyan Astsubay köylülerin yanına gelerek “Özür dilerim, bir anlık öfke ile oldu” dediği ortaya çıktı.

YEMEKLERİNİ PAYLAŞTIKLARI ASKERE BOYNUMUZ KILDAN İNCE DEDİLER

Gün boyu gerginliğin yaşanmasına rağmen Topluca Köylüleri yanlarında getirdikleri yemekleri Jandarma görevlileri ile paylaştı. Askerlerle sohbet eden köylüler “bizi de koruyun, ama bizi tahrik etmeyin. Bizim askere saygımız var. Sizinle karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Vali bu iş makinesini buradan çeksin” diyalogları yaşandı.

UYDU TELEFONUNDAN “VALİ REST ÇEKTİ” HABERİ GELDİ

Valiliğe ulaşmaya çalışan askerler uydu telefonundan diyaloga geçti. Bir süre sonra jandarma Yüzbaşı “Valinin talimatı var bu yol yapılacak engel olmayın” dedi. Ortamı iyice geren bu bilgiden sonra halk iş makinesine doğru yürüdü. Birkaç kadının yanına gittiği iş makinesinin çevresinde önlem alan jandarmalar kadınlara müdahale etti.

YÜZBAŞI: YAKLAŞMAYIN VURURUM, ERKEKSEN GEL BAKALIM

Bu sırada Jandarma yüzbaşı silahını göstererek “yaklaşmayın vururum” uyarısı yaptı, bir kişiye “erkeksen gel bakalım” dedi. Ortamın iyice gerildiği yaylada duyulan silah sesleri üzerine ateş emri verilmesi de ortalığın karışmasına neden oldu. Bu sırada askerle köylüler arasında arbede yaşandı. Bazı yaşlı kadınlar jandarma tarafından iteklendi, tartaklandı.

KOMUTAN GENCE TOKAT ATTI

Olaylar sırasında bir Jandarma eri yaşlı bir adamı sert müdahale edince oğlu devreye girdi ve askerle arasında arbede yaşandı. Bunu gören komutanı gence kalabalığın içerisinde tokat attı. Yaşanan olaylar nedeniyle Yüzbaşının talimatı ile iş makinesi geri çekildi, olaylarda duruldu.

Jandarmaya el kaldırdılar şeklinde eleştirilen köylüler, aslında gün boyu tahrik edildiği, tartaklandığı, küfür ve hakarete maruz kaldığı ortaya çıktı. Hatta kadınların üzerine silah doğrultulduğu ve bir gencin ise tokatlandığı tespit edildi.

Köylüler şimdi Ardeşen’den gelen Jandarma kuvvetlerinin köylülere karşı takındığı üzücü tavır ve tutum karşısında suç duyusunda bulunmaya hazırlanıyor. Jandarma’ya karşı bugüne kadar hiçbir mukavemette bulunmayan Topluca Köylüleri yinede yaşanan olaylar karşısında üzüntülerini belirtti.

İlgili Haber: Rize'de 70 yıllık kavga yeniden alevlendi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!