Advert
Advert
Advert

Rize Belediyesi'nde bağımsızlık harekatı

Ak Parti'ye yakınlığıyla bilinen Rize Belediye Başkan yardımcılarının görevden alınması, "Rize Belediyesi'nde bağımsızlık harekatı" olarak yorumlandı.

Rize Belediyesi'nde bağımsızlık harekatı
Rize Belediyesi'nde bağımsızlık harekatı admin

30 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından göreve başlayan Reşat Kasap'ın başkanlığındaki Rize Belediyesi'nin, Ak Parti güdümünde yönetim anlayışı belirlediği şeklindeki eleştirilerin gittikçe arttığı bir dönemde, Rize Belediyesi'nde Ak Parti İl Başkanlığı ile yakınlığı bilinen isimlerin bir bir görevden alınması, "Rize Belediyesi'nde Bağımsızlık Harekatı" olarak yorumlandı.

İlk önce İshak Alim'in Özel Kalem Müdürlüğü görevinden alınmasıyla başlayarak, ardından devam eden görevden almalara Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Hakkı Soba ve Mustafa Altay da eklendi.

Rize kamuoyunda son günlerde belediyenin Reşat Kasap tarafından değil de Ak Parti Rize İl Başkanlığı tarafından yönetildiği iddialarının yaygınlaşması, belediyede atılan bir çok adımdan en son Başkan Kasap'ın haberinin olduğunun dile getirilmesi, bu operasyonların yapılmasına sebep olduğu şeklinde yorumlandı.

Hatırlanacağı üzere Başkan Kasap göreve başladıktan kısa bir süre sonra Şeyh Camii önünde bulunan ağaçlar, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kosif'in talimatı ile bir gece yarısı operasyonuyla kesilmiş, ancak bu talimattan Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap'ın haberdar olmadığı, kendi yaptığı açıklamayla ortaya çıkmıştı.

Aynı şekilde 7 Haziran seçimleri öncesinde Rize Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, MHP Rize İl Seçim Bürosu'nu mühürlemiş, olaydan yine Başkan Reşat Kasap'ın haberi olmadığı ve böyle bir talimatı kendisinin vermediği ortaya çıkmıştı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!