Advert
Advert
Advert

Avcı: "Teşkilat olarak seçimlere hazırız"

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı Çay TV ekranlarında yayınlanan Hasan Yavuz Bakır’ın sunduğu Perspektif programının konuğu oldu. Avcı seçim süreci ve yapılacak çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Avcı:
Avcı: admin

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı koalisyon çalışmalarının başlamasıyla birlikte seçim olasılığının her zaman gündeme geldiğini belirterek, “Biz de AK Parti Rize teşkilatları olarak teşkilatlarımızı seçime hazır tutuma konusunda bir çabamız vardı. Dolayısıyla bizim sorun yaşayabileceğimiz bir durum değil. Teşkilat olarak biz seçimlere hazırız” dedi.

12 Eylül’de yapılacak 5. Olağan kongreyle ilgili değerlendirmelerde bulunan İl başkanı Avcı, “Olağan kongreler partiler açısından bir yenilenmedir. Ben 5. Olağan kongrenin de AK Parti açısından yeniden bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Bu vesileyle geçen hafta Ankara’daydık kongreyle ilgili müzakereler yapıldı. Türkiye’nin her ilçesinden Ankara Arena spor salonunda çok geniş katılımlı bir kongreyi inşallah gerçekleştireceğiz. Ve bütün Türkiye fotoğrafının yansıdığı bir kongre olacak.” şeklinde konuştu.

Eksiklikleri masaya yatırarak yeni seçime hazırlanıyoruz”

7 Haziran seçimleri sonrası eksikliklerin masaya yatırarak 1 Kasım seçimlerine hazırlandıklarını belirten İl başkanı Avcı, “Uzun yıllar iktidarda kalmış ve milletin güvenine mazhar olmuş bir partini yüzde 41 oy olmasına rağmen iktidarını kaybetmesi ve bunu teşkilatların bir anda kanıksaya bilmesi kolay değil. Ama biz bir hafta içerisinde o şoku üzerimizden atarak bununla ilgili son derece rasyonel ve reel bir muhasebe dönemi geçirdik. Bu dönemde de eksiklerimizin hepsini masaya yatırarak inşallah yeni bir seçim dönemine hazırlanıyoruz. Teşkilatları motive etme konusunda da çok fazla zorlanmıyoruz. Hakikaten biz bir hareketiz, bir dava partisiyiz. Bir ülkü etrafından toplanan insanların, yüksek Türkiye ideali olan insanların bir araya geldiği birlikte mücadele ettiği bir topluluğuz biz.

“Muhalefet Partileri Çok Daha Büyük Şok Yaşadı”

Ben muhalefet partilerinin çok daha büyük şok yaşadığı kanısındayım. Almış oldukları oylar vesilesiyle midir? İlk 10 günde genel başkanlarının yapmış olduğu açıklamalara bakın. Orada yaşanan şokun AK Parti’de yaşanandan daha çok fazla olduğu kanaatindeyim. Ben milletimizin bu süre içerinde yaşananlarında çok iyi müşahede ettiği kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

Seçim takvimi nasıl işleyecek?

Seçim takvimiyle ilgili açıklama yapan İl başkanı Avcı çok hızlandırılmış bir takvimle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “Pazartesi günü itibariyle milletvekili aday adaylığı müracaatlarını almaya başladık 3 Eylül Perşembe akşamına kadar müracaatları almaya devam edeceğiz. Ayın 18 inde bütün siyasi partiler YSK’ya aday listelerini teslim etmek zorundalar. Ayın 28’indede yüksek seçim kurulu gerekli incelemeleri tamamladıktan sonra resmi gazetede yayınlayarak bu listelerin adaylığını resmen ilan edecek. Zamanın münasip olmaması dolayısıyla teşkilat temayülleri ve STK temayülleri yapılmayacak.” diye konuştu.

Oy kullanacak Vatandaşlara uyarı, “askı süreci başladı, oyunuzu kontrol edin”

2 Eylül ile 10 Eylül arasında askı süreci başlıyor. Bir önceki seçimde vatandaşların fazlasıyla şikâyetleri oldu. “Bana oy çıkmadı” diye. Seçmenler mutlaka bu 8 günlük süre içerisinde oylarının çıkıp çıkmadığıyla ilgili bir incelemeyi muhtarlıklardan veya internetten yapmalı.

Seçim günü başka ilde olacak vatandaşlar için YSK’dan yeni düzenleme

YSK’nın yeni bir genelge yayınladığını belirten Avcı, “Seçim günü başka bir ilde olacak vatandaşlarımız şu anda bulunduğu ilin nüfus müdürlüğüne giderek buradan seçim günü hangi ilde olacaklarına dair beyanını yaptıktan sonra o ilde oy verme işlemini gerçekleştirecek. Bu çok önemli bir konudur.” şeklinde konuştu

3 dönem kuralı ne olacak?

3 dönem kuralıyla ilgili açıklama yapan İl başkanı Avcı, ”25. Dönem 4 aylık bir döneme tekabül etti. Dolayısıyla tüzükte belirtilen manasıyla birlikte 1 dönemi ifade ettiği anlamına gelmemesi hasebiyle orada muhtemelen bir değişikliğe gidilebilir. 3 dönem kuralını kaldırılmakla ilgili değil, sadece bu döneme özel olmak üzere bir değişiklik olabilir” dedi.

Hedef yine birincilik

İl başkanı Avcı 7 haziran seçimlerinde olduğu gibi bu seçimlerde de hedeflerinin Türkiye birincisi olmak olduğunu ifade etti.

Avcı son olarak havaalanıyla ilgili çalışmalar hakkında bilgi vererek şunları söyledi, “AK Parti vaat ettiği sözlerin tamamını gerçekleştirme potansiyeline sahip olan cumhuriyet tarihindeki yegane partidir.  Dolayısıyla havaalanıyla ilgili verilen sözün her şekilde arkasında olduğumuzu beyan ediyoruz. Tabi burada tek başına iktidar olmakla koalisyon arasındaki farkı da hemşerilerimiz mutlak ayıracaklardır. Tek başına iktidar olduğumuzda ortaya koyacağımı performansla koalisyon hükümetinde ortaya koyacağımız performans ve iradenin aynı olmayacağını her zaman savunduk. Özellikle havaalanıyla ilgili spekülatif yorumlar yapıldı Rize’de. Biz bunların yanlış olduğu konusunda kamuoyunu defalarca bilgilendirdik. Daha 15 gün önce orada analizleri yapan şirketin müdürüyle tekrar görüştüm. Ve dünyada bu kadar büyük projenin çok az sayıda olduğunu bizzat bize ifade etti. Bu konuda bizim irademizde bir sapma yoktur.”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!