Advert
Advert
Advert

24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladılar

Her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanılan basında sansürün kaldırılışının bu yıl 107. Yıldönümü. Konuyla ilgili olarak başta Rize Valisi ve Belediye Başkanı olmak üzere dernek başkanları da kutlama mesajı yayımladı.

24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladılar
24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladılar admin
Rize Valisi Ersin Yazıcı, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Vali Yazıcı, mesajında, "Yaşadığımız bölge ve dünyadaki gelişmeleri, doğru, yansız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak, toplumu aydınlatmak, eksiklik ve aksaklıkları sorgulamak, ihtiyaç sahipleri ile görevliler arasında köprü vazifesi kurmak gibi önemli görev ve sorumlulukları üstlenen basın mensuplarının, zaman ve mekân mefhumu gözetmeden çalışmasını ilimiz ve ülkemiz adına büyük bir kazanım olarak görmekteyim." dedi. Demokrasinin sağlıklı bir yapıya kavuşmasının basın özgürlüğü ile mümkün olabileceğini vurgulayan Vali Yazıcı, mesajında şunları kaydetti: "Kamu yararını gözeterek vatandaşların yalnızca gerçeği öğrenmesine çalışan ve bu işi yaparken gazetecilik mesleğinin gerektirdiği ilkelere uyan bir habercilik anlayışı, toplumsal bilincin ve demokrasinin gelişmesine de büyük katkı sağlayacaktır. Demokrasi ve adalet ilkelerinden ödün vermeyen, doğruluk ve toplumsal faydayı kendisine ilke edinen; ahlaki duruşa sahip bir basın vazgeçilmezdir. Bununla birlikte haber kaleme alınırken ve duyurulurken demokratik kurallara bağlı kalınması yanında etik değerlere de önem verilmesi, haberde kişi haklarına yönelik ihlallerin yaşanmaması gerekmektedir. Bu konuda üzerlerine büyük görevler düşen basınımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da İlimizin hak ettiği yere ulaşmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Halkın ortak sesini doğru ve ilkeli habercilik anlayışıyla dile getirip, kamuoyunun beklentilerini yansıtmak suretiyle çalışmalarımıza önemli katkılar sağlayan basın mensuplarıyla, el ele vererek hep birlikte ilimiz için en iyi hizmetleri vermeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; ilimizde ve bölgemizde duyarlı, sorumlu ve özverili şekilde görevini yerine getiren değerli basın mensupları nezdinde tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum." KASAP'TAN MESAJ

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Kasap, mesajında şunları kaydetti: "Kamuoyu oluşturma, halkı eğitip bilgilendirme gibi çok önemli bir görev olan basın, haber alma yayma özgürlüğünün en etkili aracıdır.

Doğru ve ilkeli, yansız duyuru larla  hem kamuoyunu bilgilendiren  hem de kamuoyu oluşmasına asistan olan, yörede  ilimizin sorunlarının, ülkede ise milli sorunların çözümüne yardım sağlayan basın,  kamu görevini de yürütmektedir. Etkili, nitelikli Ulusal ve Yerel yayıncılığı; Televizyon , radyo , gazete ve internet dünyasında  etkin yayıncı kuruluşlarıyla Rize, bölgemizde ön plana çıkmaktadır.

Geleceğin başarılı projelerinin gerçekleştirilmesinde stratejik katkısı olan Türk Basınında sansürün kaldırılmasının yıldönümü sebebiyle kutlanan yerel basın temsilcilerimizin 24 Temmuz  Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, Şehrimizin sesinin kamuoyuna ilan edilmesine emeği geçen tüm basın mensuplarının sıhhat, mutluluk ve muvaffakiyetle  dolu yayın yaşamlarının devamını dilerim."

GÜR'DEN KUTLAMA Rize Gazetecileri Derneği Başkanı İlyas Gür, Basında sansürün kaldırılışının 107. Yıldönümünde bir mesaj yayınlayarak meslektaşların bayramını kutladı. Rize Gazetecileri Derneği Başkanı İlyas Gür mesajında, "Öncelikle, ilimizde görev yapan yazılı, görsel ve internet medyası çalışanları sonra da tüm ülkemizdeki basın çalışanları nezdinde 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum” dedi. Gür, “Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, olumsuzlukları sorgulayıp, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmaktadır. Basın, bu fonksiyonunu ifa ederken, meslek ilkelerini ve etiğini gözetmeli, kişilik haklarına, özel yaşam alanına saygı göstermelidir. Doğru bilgilerle donatılmış, kendine güvenli daha ileri bir toplum için basının güvenirliği ve tarafsızlığı ne kadar önemliyse, bunun sağlanabilmesi için basının görevini özgürce yapabilmesi de o ölçüde önemlidir. İçinde bulunduğumuz iletişim çağında, yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları, yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bizi bilgilendirmenin yanı sıra vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi önemli bir görev ve sorumluluğu da üstlenmektedir. Bu vesile ile kamuoyunu aydınlatan, bilgilendiren ve her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu ile hareket ederek toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan tüm basın mensuplarının "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını" bir kez daha kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!